Film

Film: Darkest Hour

25. jan 2018 opdateret dec. 2018 - "En meget intens film, velkomponeret og velspillet. Den griber en fra første sekund. Det er ikke en klassisk krigsfilm med blod og lig, det er en film om:...'"

Read More


In

Film: Dokumentar - Hvem myrdede søster Cathy?

22. april 2017 -  opdateret 23.. juli

"Producenterne bag »Making a Murderer,« har arbejdet på dokumentaren om Søster Cathy siden 2015, og deres gravearbejde har fået nye vidner frem, som  CBS i Baltimore for nyligt kunne afsløre."

Read More


Film: De uskyldige

15. dec. 2016 - opdateret 23. juli 2017. 

Vi er i Polen, 1945. Mathilde, en ung fransk Røde Kors-læge, er på en mission for at hjælpe overlevende fra krigen. Da en nonne søger hendes hjælp, bliver hun bragt til et kloster, hvor flere søstre er blevet gravide efter overgreb af de sovjetiske soldater. 

Read More

Film: Silence - af Martin Scorsese

9. dec. 2016 -  opdateret 28. jan. 2017

Filmen foregår i det 17. århunderede, hvor to unge præster må gennemleve forfølgelse og vold da de rejser til Japan, for at finde deres mentor, Fader Ferreira. Baseret på en roman af den japanske, katolske forfatter Shūsaku Endō.

Read More


Film: Ben-Hur

1. sept. 2016 - 

"Sideløbende med Ben-Hurs skæbnefortælling følges en ung tømrer fra Nazareth, som begynder at gøre indtryk på flere og flere mennesker, og på forunderlig vis væves Jesus’ og Judahs liv sammen."

Read More

Film: Sauls Søn

25. feb. 2016 (opdatering 20. dec. 2017) - 

" Kan man overhovedet sige noget om KZ-lejrene, som ikke er sagt før? De færreste ville have troet det, men det gør László Nemes"

Read More


Film: Spotlight

19. okt. 2015 -  opdateret 1. jan.  2018

“Spotlight” beretter den sande historie om Boston Globes Pulitzer Prisvindende Spotlight gruppe af dybdeborende journalister, der i 2002 først chokerede byen og resten af verden ved at afsløre den katolske kirkes systematiske mørkelægning af omfattende pædofili, der involverede flere end 70 præster.

Read More

Film: El Club

29. okt. 2015 - 

"Mellem lovsang og væddeløbshunde skildres livet på klippen, og i filmens alvorlige mine gemmer sig også en underspillet humor, der lader Larrain beskrive og udstille tabuer som misbrug og pædofili."

Read More


Film: Korsvejen

7. okt 2015  - 

Kan nu ses via VOD - incl. Netflix
"Der skabes mange markante tyske film efterhånden. Korsvejen er den af de bedste fra dette årti."
- Bo Green Jensen, Weekendavisen

 

Read More

Film: 'En Chance Til'

14. jan. 2015 - opdateret 21. feb 2019

Den nærmest opsuger én – og man tages ud på en rejse, og befinder sig efter et øjeblik i et dilemma – som kun syntes at blive værre og værre, for så at tage en uventet drejning der kommer fuldstændig bag på en. Det gjorde den på os.

Read More


In

Film: Ida

13. nov. 2014 - 

'En perfekt film... en sjældent sønderrivende historie.'
- Rasmus Brendstrup, Filmmagasinet Ekko

"Few other films I have seen take seriously (and respect) the claims and beauty of the monastic experience"
- Global Sisters Report

Read More

Film: The Way

18. okt. 2014 - 

The Way, written and directed by Emilio Estevez and starring his father Martin Sheen in one of Sheen's best performances, depicts a spiritual journey

Read More

Film: The Cardinal

28. sept. 2014 - 

Den giver et portræt af en præst fra hans ordination i 1917 til hans udnævnelse som kardinal på tærsklen til 2. verdenskrig. 

Read More


Film: Guder og mænd

19. aug. 2014 - 

"Avisernes anmeldere er ovenud begejstrede over den måde, hvorpå den prisvindende film tager livtag med eksistensens helt store spørgsmål, når den beskæftiger sig med tro og tvivl, Gud og menneske"

Read More