Notitia Blog

Notitia Blog - Katolikker i Dialog

Pave Frans' prædiken ved midnatsmessen i Peterskirken

31. dec. 2017 - 

"Efter Kejserens dekret har Maria og Josef set sig tvunget til at rejse. De har måtte forlade deres nærmeste, deres hjem, deres jord, og begive sig på vej for at "lade sig indskrive". En rejse, der hverken var belejlig eller problemfri for et ungt par, som var tæt på at skulle føde. De var tvunget til at forlade deres hjemegn. "

Read More

Men ikke i dette tilfælde...

4. juli 2017 - opdateret 6. juli.

"Normalt meddeles det på pastoralrådsmødet (som er offentligt tilgængelig) og/eller på forsiden af katolsk.dk når en præst forlader bispedømmet."

Read More

Jesper Fich: Ansgarsfest 2017

29. jan. 2017 -

"Vil der være en katolsk kirke i Danmark om 25 år eller 50 år? Eller er vi druknet i den almindelige værdiopløsning? Og hvis der stadig er en kirke, hvilke udfordringer kommer så til os..."

Read More

Jesper Fich: Nytårsdag 2017

31. dec. 2016 - 

"Har du nogensinde boet i en fremmed by, hvor ingen genkender dig og ingen ansigter derfor lyser op ved et uventet møde, så aner du hvor bittert et ansigtsløst liv må være."

Read More

Jesper Fich: Julemorgen 2016

25. dec. 2016 - 

"Pave Frans sagde i sin juleprædiken, at julen er blevet taget som gidsel for en materialisme, der fejrer selvet. Det kan han langt hen ad vejen have ret i. Hans perspektiv er i den sammenhæng ikke mindst de fattige, der ikke er med til festen."

Read More

Politiken: Pavens nye rockalbum

26. Nov. 2015 - 

"Den katolske kirke har fået en karismatisk og inspirerende frontfigur ved mikrofonen. En forsanger med en ydmyg stil som sit iøjnefaldende brand."

Read More
In