Himmelske Dage Kalender - katolsk

Himmelske dage - kirke- og kulturfestival i København - 5. til 8. maj 2016

Back to All Events

Præster under pres: Kaj Munk - med livet som indsats

Tidspunkt: Fredag, 17.00-17.45

Lokation: Vartov Kirke

v. fhv. folketingsmedlem og minister Per Stig Møller

At være præst har ofte betydet at være under pres. Enten fra det etablerede samfund, når evangeliet kommer i modstrid med sekulære værdier, eller fra kirkeinstitutionen, når den handler i modstrid med den enkelte præsts samvittighed.

Hvad var det, der drev Kaj Munk? Med Kaj Munks kristendomssyn som omdrejningspunkt, vil foredraget forfølge årsagen til Kaj Munks aktive rolle både som digterpræst og skribent – som det skulle vise sig: med livet som indsats.

Arrangør: Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter

Sted:
Vartov Kirke
Løngangsstræde 24
1468 København K