Udsendelser i TV og Radio

Udsendelser i TV og Radio - Katolikker i Dialog

DR3: 'Dårlige vaner - fromme piger'

7. jan. 2019 - “En hel måned uden sprut, telefoner og engangsknald! Fem unge festaber, Tyla, Rebecca, Paige, Sarah og Gabbi tjekker ind på et nonnekloster, hvor Den Guddommelige Kærligheds Døtre har aflagt løfte om et liv fattigdom, kyskhed og lydighed. “

Read More


DR P1 - Tidsånd: Led os ikke i fristelse

2. april 2018 - "Pave Frans har opfordret til at ændre verdens ældste og mest benyttede bøn, Fadervor. Det gælder sætningen 'led os ikke i fristelse'. Ifølge det katolske overhoved kan Gud ikke lede mennesket mod det onde, fordi Gud er god."

Read More


DR P1 - De højere magter: Mirakler

24. jan. 2018 - 

"Hvad er et mirakel? Hvor ofte sker de? Hvad gør de for menneskers tro? Lever vi stadig i miraklernes tid?  Ugens gæster er professor Niels Christian Hvidt og redaktør Henri Nissen."

Read More


BBC: The Secrets of Smyllum Park

4. dec. 2017 - 

"Theresa Tolmie-McGrane says she was abused from the age of six at a Catholic-run orphanage in Lanark in the 1960s and 1970s. She describes more than a decade of physical, sexual and mental abuse at Smyllum Park Orphanage."

Read More


DR2 - 'Indefra med Anders Agger' I et kloster på Frederiksberg bor otte nonner...

11. nov. 2017  (opdateret 14. nov.)  - 

"I et kloster på Frederiksberg bor otte nonner. For dem er det der med at være trofaste og til stede i nuet ikke bare noget, man siger. De har afgivet evighedsløfter til Vorherre, og lever et stille, nøjsomt liv uden mange af de ting, de fleste andre tager for givet. Men, der er også øl i køleskabet, og i ordensdragten er der lommer til mobiltelefonen."

Read More

Radio24syv - Cordua & Steno: "Reformationen var en kulturrevolution"

11. nov. 2017 - 

"Var det lutter lykke, frihed og solskin. danskerne oplevede, da Martin Luthers tanker i løbet af 1520'erne vandt indpas i Danmark og i 1536 da Kong Christian den 3. erstattede katolicismen med den luthersk-evangeliske statskirke? Ikke ifølge lektor Bjørn Thomassen ved Roskilde Universitet, som er forfatter til en ny bog "Kampen om Sjælene"

Read More

Vetenskapens värld: Varnhem och de kristna vikingarna

18. sept. 2017 - opdateret dec. 2018

"Kata hette kvinnan som lät bygga den första svenska stenkyrkan på platsen och därmed bröt mot en rad av den tidens tabun. I veckans program lär vi känna henne och en tidigare ganska okänd period i svensk fornhistoria.""

Read More


Sveriges Radio: Sommar & Vinter i P1 - Anders Arborelius

16. juli 2017 - 

"Som biskop i Stockholms katolska stift har jag människor med rötter i hela världen omkring mig. Det kommer att märkas i den ”saliga blandning” av musik som jag har valt, både av andlig och mer världslig karaktär: från Elvis Presley till Edvard Persson. Lite glimtar från mitt eget liv som karmelitbroder, biskop och kardinal skymtar också fram liksom det jag lever för och tror på".

Read More