Udsendelser i TV og Radio

Udsendelser i TV og Radio - Katolikker i Dialog

Vetenskapens värld: Varnhem och de kristna vikingarna

18. sept. 2017 - opdateret dec. 2018

180917.jpg

Svensk TV skriver:

"För drygt tusen år sedan rådde vikingatid i Norden. Men varför finns det inga vikingagravar i Västergötland? Forskare har nu hittat svaret på gåtan i Varnhem. Där rådde redan kristendom visar nyupptäckta gravar. Kata hette kvinnan som lät bygga den första svenska stenkyrkan på platsen och därmed bröt mot en rad av den tidens tabun. I veckans program lär vi känna henne och en tidigare ganska okänd period i svensk fornhistoria."

Program vært: Victoria Dyring

Kan ses indtil 12. jan 2019 <her>

- - - -

Web site: Kata gård – Varnhem – Västergötlands museum <her>

Facebook side: Västergötlands museum