Udsendelser i TV og Radio

Udsendelser i TV og Radio - Katolikker i Dialog

Radio24syv - Cordua & Steno: "Reformationen var en kulturrevolution"

11. nov. 2017

Radio24syv - 'Cordua & Steno' skriver:

"Var det lutter lykke, frihed og solskin. danskerne oplevede, da Martin Luthers tanker i løbet af 1520'erne vandt indpas i Danmark og i 1536 da Kong Christian den 3. erstattede katolicismen med den luthersk-evangeliske statskirke? Ikke ifølge lektor Bjørn Thomassen ved Roskilde Universitet, som er forfatter til en ny bog "Kampen om Sjælene", som fortæller om Reformationen set fra tabernes side. Den førte til en kulturrevolution, der ændrede Danmark for altid. Thomassen mener, at Reformationen førte til 250 års benhård religiøs ensretning af Danmark, hvor der blev slået hårdt ned på alt der afveg fra Luthers tanker og idéer. Befolkningen, der naturligvis ikke blev spurgt, var som helhed slet ikke begejstret for projektet. Historien om reformationen er fuld af forkerte antagelser og myter, som fortsat bliver ukritisk videreformidlet, hævder Thomassen, der er gæst i programmet"

Kan høres her:

Link til programsiden <her>

Podcast RSS feed <her>

Via iTunes <her>

Kristeligt Dagblads Forlag 'Kampen om de danske sjæle" <her>