Tema: Sostrup

En tema side, der giver overblik over, hvad websitet har af artikler og udsendelser, vi har omtalt ang. Sostrup Slot / Kloster / den afsatte abbedisse Moder Theresa Brenninkmeijer

Tema: Sostrup - Maria Hjerte Abbedi

4. dec. 2014 - opdateret 17. juli 2017

Sostrup er et moderne mødested og konferencecenter, hvor vi indbyder til nærvær, refleksion og store oplevelser. www.sostrup.orgTema: Sostrup - Maria Hjerte Abbedi

En tema side, der giver overblik over, hvad websitet har af artikler og udsendelser, vi har omtalt ang. Sostrup Slot / Kloster.

Der er tillige henvisninger til relevante "Side 2" indlæg, om Den neokatekumenale vandring / vej / bevægelse - idet den tætte forbindelse til den bevægelse angives som årsagen til  suspenderingen af abbedissen, Moder Theresa Brenninkmeijer.

Kristelig Dagblad skrev:

I et interview med Kristeligt Dagblad i juni 2011 kom generalabbedens medarbejder i Rom, pater og prokurator for cistercienserne Meinrad Tomann, med en begrundelse: Abbedissen skulle suspenderes på grund af teologiske uenigheder:

"Hovedårsagen er, at undervisningen på stedet har været for præget af den nye evangeliseringsbevægelse 'Den neokatekumenale vej', og at søstrene bør have mere indre frihed til at vælge og ikke være udsat for en så snæver spiritualitet, som det er tilfældet."

 - pater Meinrad Tomann, prokurator for cistercienserne.

Artikler:

Udsendelser:

Notatia: