Himmelske Dage Kalender - katolsk

Himmelske dage - kirke- og kulturfestival i København - 5. til 8. maj 2016


May
8
4:30 pm16:30

Temadag i Cinemateket: Pasolini, kirken og kunsten

To utilpassede kunstneres forhold til den katolske kirke står i centrum denne søndag: Den italienske provo, filminstruktør og digter Pier Paolo Pasolini (1922-75) og hans lige så kontroversielle landsmand, barok- og renæssancemaleren Caravaggio (1571-1610).
 

May
7
6:00 pm18:00

Nightfever

Kirken oplyses af levende lys til ”Nightfever”, en bønsoplevelse for alle sanserne. Sakramentetudstilles, og der vil være stille sang, bøn og lystænding.

May
7
6:00 pm18:00

Debat: Hvor er religionsteologien i dag?

Himmelske Dage har inviteret fire kristne og muslimske teologer til debat om religionernes syn på hinanden. 
Religionsteologiens formål er at tænke teologi i mødet med andre religioner. Hvilken rolle spiller sådanne overvejelser i hhv. islam og kristendommen i dag?

May
7
4:00 pm16:00

Præster under pres: Oscar Romero – en nutidig martyr

I 1980 blev ærkebiskop Oscar Romero, El Salvador, likvideret af regimet, mens han holdt messe. Det skete på grund af hans teologiske kritik af regimets undertrykkelse af de fattige. I 2015 blev han saligkåret af den katolske kirke – første skridt mod helgenstatus.

May
7
4:00 pm16:00

J. S. Bach koncert - Concerto Copenhagen

Kærlighed og bevidsthed – hvordan relaterer de to ord sig til hinanden, og hvad har de med åndelighed, hverdag og fremtiden at gøre?
Concerto Copenhagen slår sig sammen med J. S. Bach, barokkomponist, Anne Sophie Jørgensen, spirituel lærer på Tigerens Rede, og Tea Bendix, tegner ogforfatter, og søger at kaste lys på de to begreber og deres sammenhæng.

May
7
4:00 pm16:00

Kyskhed, fattigdom og lydighed i 2015?

I et ca. halvanden time varende foredrag vil sr. Anna Mirijam Kaschner, som hører til ordenen “Missionssøstre af det dyrebare blod” give et indblik i klosterets verden i året 2015 samt fortælle om sit eget liv som ordenssøster.

May
7
1:00 pm13:00

Debat: Skal religion fylde mere? Eller mindre?

Er religion en privatsag, en trussel eller en resurse for det offentlige rum? Ønsker vi et samfund med religionsneutralitet eller mangfoldighed? Mød Clement Kjersgaard i debat med fagfolk, kendte politikere og religiøse ledere. Dialog med salen prioriteres højt.

May
7
12:30 pm12:30

Politik og kristendom

Samtale mellem kirkeminister Bertel Haarder og tidl. undervisningsdirektør og præst, forfatteren Asger Baunbak-Jensen.

May
7
10:00 am10:00

Findes der en ukristelig økonomisk politik?

Siger kristendommen noget om samfundets indretning? Om samfundets forpligtelse overfor de fattige og svage? Det har været diskuteret lige så længe, der har været kristendom; i Danmark bl.a. af biskopperne Monrad og Martensen, af professor K. E. Løgstrup og af nogen af de nyeste salmer i salmebogen. Arrangør: Mikkel Wold

May
7
10:00 am10:00

Kom-forbi-kirke

Kom forbi og tænd et lys, bed en bøn eller bare gå på opdagelse i kirken. Der vil altid være en præst og andre til stede man kan tale, med hvis man har lyst/brug for det. Der er mulighed for at gå rundt og finde information om kirken og den katolske kristne tro.

May
6
May 7

Vågenat – bøn for forfulgte

Vågenat i den katolske domkirke med to forbønsgudstjenester for forfulgte og mulighed for stilhed, refleksion og bøn ved fem stationer i kirken for lande, hvor forfølgelserne er værst.

May
6
4:30 pm16:30

Koncert med Ars Nova

Ars Nova Copenhagen med chefdirigent Paul Hillier i et program bygget op omkring påskehymnen Pange Lingua – som enstemmig gregoriansk sang, i tre flerstemmige udsættelser og som gennemgående melodi i Missa Pange Lingua af Josquin Desprez. Desuden værker af Poul Ruders, Wolfgang Rihm og Hildegard von Bingen

May
6
4:00 pm16:00

OPSANG ved Arno Victor Nielsen Var Luther fundamentalist?

Luther vogter indgangen til den moderne verden. Men selv om Luther var renæssancehumanist, var reformationen i virkeligheden en reaktion på alt det moderne. 
Luther var en reaktionær fundamentalist, der ironisk nok blev den, der moderniserede kristendommen.

May
6
3:00 pm15:00

Medmenneske på tværs af tro og kultur

Mød brobygger og tidligere folketingsmedlem for SF Özlem Cekic og tidligere overrabbiner Bent Melchior i en samtale om at møde fjender til en kop kaffe og om at bygge bro på tværs af tro og kultur. Samtalen modereres af Per Paludan Hansen, formand for Dansk Folkeoplysnings Samråd.