Himmelske Dage Kalender - katolsk

Himmelske dage - kirke- og kulturfestival i København - 5. til 8. maj 2016

Back to All Events

Præster under pres: Dietrich Bonhoeffer - modstandens teolog

Tidspunkt: Lørdag, 18.00-18.45

Lokation: Vartov Kirke

v. rektor Hans Vium Mikkelsen

At være præst har ofte betydet at være under pres. Enten fra det etablerede samfund, når evangeliet kommer i modstrid med sekulære værdier, eller fra kirkeinstitutionen, når den handler i modstrid med den enkelte præsts samvittighed.

Den tyske teolog Dietrich Bonhoeffer blev henrettet i marts 1945 for sin skarpe kritik af nazismen og den tyske kirkes eftergivenhed, som han opfattede som et forræderi mod evangeliet. Foredraget viser Bonhoeffers kirkelige og samfundsmæssige betydning frem til i dag.

Arrangør: Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter

Sted:
Vartov Kirke
Lønggangsstræde 24
1468 København K