Himmelske Dage Kalender - katolsk

Himmelske dage - kirke- og kulturfestival i København - 5. til 8. maj 2016

Back to All Events

Præster under pres: Oscar Romero – en nutidig martyr

Præster under pres: Oscar Romero – en nutidig martyr

Tidspunkt: Lørdag, 16.00-16.45

Lokation: Vartov Kirke

v. biskop emeritus Karsten Nissen’

At være præst har ofte betydet at være under pres. Enten fra det etablerede samfund, når evangeliet kommer i modstrid med sekulære værdier, eller fra kirkeinstitutionen, når den handler i modstrid med den enkelte præsts samvittighed.

I 1980 blev ærkebiskop Oscar Romero, El Salvador, likvideret af regimet, mens han holdt messe. Det skete på grund af hans teologiske kritik af regimets undertrykkelse af de fattige. I 2015 blev han saligkåret af den katolske kirke – første skridt mod helgenstatus.

Arrangør: Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter

Sted:
Vartov Kirke
Løngangsstræde 24
1468 København K