Himmelske Dage Kalender - katolsk

Himmelske dage - kirke- og kulturfestival i København - 5. til 8. maj 2016

Back to All Events

Gregoriansk vesper, aftenbøn på latin

Gregoriansk vesper, aftenbøn på latin

Tidspunkt: Lørdag, 15.00

Lokation: Sankt Ansgars Kirke

Den smukke gregorianske kirkesang fra middelalderen kan opleves i sine ”naturlige omgivelser” når den katolske domkirke inviterer til højtidelig aftensang lørdag kl. 15. I den katolske Kirke er gudstjeneste ikke blot noget der foregår søndag formiddag – hver dag i ugen og hvert tidspunkt på dagen har sin egen gudstjeneste, tidebønnen, hvor den gregorianske sang fortsat er en levende tradition. I klostrene synger man stadig tidebønnerne 7-8 gange om dagen, og aftensangen eller vesperen er dagens andet højdepunkt næst efter messen.

Vesperen lørdag aften er særlig højtidelig, da dette efter jødisk forbillede anses for søndagens begyndelse. Vesperen vil blive fejret af den katolske biskop af København, Czeslaw Kozon, efter et klassisk ritual på latin med gregoriansk sang og renæssancepolyfoni.

Arrangør: Den katolske Kirke

Sted:
Sankt Ansgars Kirke
Bredgade 64
1260 København K