Artikler i aviser / på nettet

Artikler i aviser / på nettet - - Katolikker i Dialog

ugeskriftet.dk: Katolsk benspænd for vaccination i Kenya

19. dec. 2014 

Klaus Larsen, Ugeskrift for Læger, skriver 8. dec. bl.a.

En national vaccinationskampagne mod stivkrampe i Kenya har udløst en konflikt mellem landets regering og landets katolske kirke.

Vaccinatinskampagnen er sponsoreret af Verdenssundhedsorganisationen WHO og FN's børnefond, Unicef. Målet er at vaccinere op mod to mio. fødedygtige kvinder mod en variant af stivkrampe, der smitter via navlestrengen og som kan medføre en livstruende stivkrampe hos den nyfødte.

Ved at vaccinere moderen beskytter man derfor også barnet. Ifølge Kenyas sundhedsministerium døde 550 nyfødte børn sidste år af stivkrampe.

Kenya er et af de få afrikanske lande, der endnu ikke har fået udryddet stivkrampe. Den katolske kirkes modstand begrundes med, at vaccinen angiveligt indeholder stoffer, der kan føre til ufrivillig abort og sterilitet. Ifølge en pressemeddelelse fra Kenyas katolske kirke medfører det tilsatte hormon ”infertilitet og gentagne aborter hos kvinder”.

Ifølge Huffington Post hævder landets katolske biskopper, at vaccinen er tilsat et svangerskabsforebyggende hormon, og at vaccinationsprogrammet i virkeligheden er et skalkeskjul for et regeringsstøttet steriliseringsprogram.

”Vi opfordrer alle kenyanere til at undgå stivkrampe-vaccinationskampagnen, for vi er overbeviste om, at det reelt er et forklædt program for fødselsbegrænsning”, citeres biskop Paul Kariuki – formand for den kenyanske bispesynodes sundhedskomite.

Hele artiklen er <her>