Artikler i aviser / på nettet

Artikler i aviser / på nettet - - Katolikker i Dialog

Politiken: Kronik - Den katolske kirke er igen en supermagt

Politiken: Kronik - Den katolske kirke er igen en supermagt
1. april 2014

Journalist Jørgen Anton skriver bl.a.:

"Pavens moralske styrke og enorme opbakning fra alle dele af kloden kan sidestilles med Obamas magt."

"Det kan blive den helt store oprydning. Vi-kan-selv, vi-gør-det-på-vores-måde er århundredgamle holdninger, som smuldrer, samtidig med at Bergoglios oprydning skrider frem. Enorme og magtfulde grupper har tabt anseelse og indflydelse med den katolske kirkes nye image. Uden at gå i detaljer kan man nævne organisationer som Opus Dei (kendt og meget omtalt efter Dan Browns roman 'Da Vinci Mysteriet') og Comunione e Liberazione (CL), som – kort sagt – er en italiensk variation over den samme blanding af kirke, politik og penge. I Italien er CL’s folk tilknyttet Berlusconi-fløjen og involveret i en samling snavsede, ofte kriminelle affærer."

Kronikken kan læses på politikens webside <her> og kræver muligvis abn.