Artikler i aviser / på nettet

Artikler i aviser / på nettet - - Katolikker i Dialog

Berlingske: Leder af pædofiliring skjulte dokumenter­ i ministerium

12. juli 2014

Michael Bjerre, Berlingske skriver bl.a.

En tidligere leder af en kampagnegruppe for lovliggørelse af pædofili hævder, at han skjulte materiale for politiet inde i det britiske indenrigsministerium.

Steven Adrian Smith var sikkerhedsgodkendt til at arbejde som elektriker i Westminster i slutningen af 1970erne og begyndelsen af 1980erne, mens han stod i spidsen for gruppen »Pædofil Informationsudveksling«, der udførte lobbyarbejde for at lovliggøre seksuel aktivitet mellem voksne og mindreårige.

Indenrigsministeriet har afvist at kommentere oplysningerne fra Smith, der blev fængslet i 1991 og på ny i 2011.

-

Offentlige institutioner fra parlamentet til politiet over sygehuse til skoler, kirker og BBC bliver nu underlagt en uafhængig undersøgelse af, hvordan og hvorfor pædofile ustraffet har fået lov til at forgribe sig på børn i årtier.

Storbritanniens indenrigsminister, Theresa May, sagde under sin annoncering af kulegravningen forleden, at »vi går efter at retsforfølge menneskene bag disse modbydelige forbrydelser«.

Hele skandalen om pædofili begået af samfundsspidser og berømtheder i fortiden tog fart i 2012, da et TV-program afslørede, at Storbritanniens mest berømte børne-TV-vært i 1970erne og 1980erne, Jimmy Savile, var en notorisk pædofil. Siden er det dokumenteret, at han efterlader sig flere end 500 ofre, hvoraf den yngste var to år. På et hospital i Leeds, hvor han arbejdede som frivillig, havde han også sex med døde i lighuset.

Hele artiklen er <her>


Wikipedia: Jimmy Savile

Wikipedia: Jimmy Savile sexual abuse scandal 

NHS and Department of Health investigations into Jimmy Savile <her>