Artikler i aviser / på nettet

Artikler i aviser / på nettet - - Katolikker i Dialog

BT: Den katolske kirke giver Susanne Bier fornem pris

28. sept. 2014

 Rikke Struck Westersø, BT, skriver bl.a.:

’En chance til’ får først premiere til januar, men har allerede fået en fornem pris for sin skildring af uoverskuelige moralske dilemmaer

Den danske filmindustris stolthed, Susanne Bier, blev lørdag hædret med endnu en pris. Hun blev tildelt den katolske kirkes filmpris, en ’Signis Award’, ved filmfestivalen i spanske San Sebastian for hendes kommende film ’En chance til’.  

Prisen gives til en film med et stærkt etisk indhold. Og netop af den grund betyder den noget særligt for den danske succes-instruktør.

- Det er en film som i dén grad har til hensigt at diskutere nogle moralske og etiske værdier og stille spørgsmål ved fundamentale etiske normer. Så jeg synes, at det er ret fantastisk at få denne pris, for det tyder på, at vi rammer noget af det, som vi gerne ville ramme med denne film, siger hun til BT i telefonen fra filmfestivalen i Zürich, hvor hun netop nu opholder sig og er jurymedlem.

Hele artiklen er <her>


En mindre misforståelse, at det er den katolske kirke der giver prisen, det er det ikke.
NGO'en Signis, hvis officielle navn er "World Catholic Association for Communication"  - er en lægmands org. der er anderkendt af den katolske kirke - og man kan læse nærmere om den her:

Wikipedia: SIGNIS  /  Website: SIGNIS

men det ændre ikke på at det er flot at få den pris.

Herunder kan man se "Press Conference ''En chance til / A second chance'' (S.O)" fra SanSebastian Festival, Længde: 32 min:

- - -

Officiel trailer til En chance til

Facebook side:: En chance til 

Facebook side: Susanne Bier

DFI interview: Hvad er et godt menneske? Interview med Susanne Bier