Artikler i aviser / på nettet

Artikler i aviser / på nettet - - Katolikker i Dialog

Berlingske: De sidste søstre

3. jan. 2015

Flemming Steen Pedersen, Berlingske, skriver bl.a.:

I næsten 160 år har Skt. Joseph Søstrene grundlagt og drevet skoler og hospitaler i Danmark. Men tiden har været hård ved den katolske orden, som ikke kan tiltrække nye søstre og nu har kurs mod en lukning.

For Marianne Bode er det med Sankt Joseph Søstrene, som det er med livet.

Det har en begyndelse, så er der en opblussen, hvor alt er fint og godt, hvorefter man bevæger sig langsomt mod slutningen. På et tidspunkt er det forbi, men man lever videre gennem sin familie og erindringen om én.

»Ingen af os er udødelige, og det gælder også for vores orden. Vi er nok de sidste søstre, og en dag er der ikke flere tilbage af os her i landet,« siger søster Marianne Bode, som er provencialpriorinde for Sankt Joseph Søstrene i Danmark, et katolsk ordenssamfund. I næsten 160 år har søstrene været en del af det danske samfund, som de har været med til at præge og udvikle ved ikke mindst at grundlægge og drive en stribe velrenommerede hospitaler og skoler.

I ordenens velmagtsdage i 1940erne og 1950erne var der over 500 søstre, som bl.a. var med til at behandle tusindvis af syge og hjælpe med at bringe et stort antal nyfødte københavnere til verden på Skt. Joseph Hospital i Griffenfeldsgade.

Hele artiklen er <her>