Artikler i aviser / på nettet

Artikler i aviser / på nettet - - Katolikker i Dialog

dagen.no: Den katolske kirke kan bli rammet av ukjent hjemmel

12. maj 2015

Klaus Gustafsson, dagen.no, skriver 24. april bl.a.:

FOLKEREGISTERET Skattedirektoratet har allerede myndighet til å nekte Den katolske kirke tilgang til Folkeregisteret. De har imidlertid aldri straffet et trossamfunn før.

Torsdag skrev Dagen at finansminister Siv Jensen (Frp) vil nekte trossamfunn som jukser med registrering av medlemmer tilgang til Folkeregisteret. Hun vil også at enkeltpersoner skal bli varslet når noen har søkt på deres navn i registeret.

Dette kom fram i et skriftlig svar på et spørsmål SV-politiker Ingunn Gjerstad stilte i Stortinget for to uker siden. Hun mente at medlemsrotet i Den katolske kirke neppe ville ha skjedd dersom de ikke hadde hatt tilgang til Folkeregisteret.

Hele artiklen er <her>


Tema: Norge - Medlemsregistrering - oversigt: <her>