Artikler i aviser / på nettet

Artikler i aviser / på nettet - - Katolikker i Dialog

Vårt Land: Gav ansatte mundkurv på

19. maj 2015

Advarer mot å snakke med journalister
– Å ringe aviser og være anonym kilde anser jeg som illojalt, skriver leder i Oslo katolske bispedømme. – Beskjeden gir uttrykk for en ulovlig holdning, sier advokat.

Anders Myklebust,  Vårt Land, skriver bl.a.:

Tidlig om morgenen den 29. april får de ansatte i Oslo katolske bispedømmet beskjed på e-post om ikke å kontakte pressen. Til tross for at beskjeden er gitt tidligere, har noen fortsatt å lekke opplysninger, skriver Lisa Wade som er fungerende administrativ leder i Oslo katolske bispedømme. Derfor gjentar hun:

«Hvis noen har noen vesentlige opplysninger om medlemsregistersaken, oppfordrer jeg dere til å kontakte politiet eller ta det opp internt. Å ringe aviser og være anonym kilde anser jeg som illojalt.»

Hanket inn
Rot i bispedømmets medlemslister har rystet kirken. Nå etterforsker Oslo-politiet om kirken har fått mange millioner kroner for mye i tilskudd, siden de har innrømmet å ha meldt personer inn i trossamfunnet uten å spørre dem. Også Fylkesmannen i Oslo og Akershus undersøker saken.

Lisa Wade er bedriftskonsulent som blant annet driver med organisasjonsutvikling, ledertrening og kommunikasjon. Hun ble midlertidig ansatt da bispedømmet, biskopen og økonomisjefen i vår ble anmeldt for grovt bedrageri.

Kari Breirem, kjent som varsleren i Tønne-saken i 2002, tror arbeidsmiljøet i bispedømmet blir verre av e-posten fra Wade, som Vårt Land har fått tilgang til.

– Vanskelig
– Jeg forstår at det er vanskelig for Lisa Wade å håndtere denne saken, men her foreligger det trolig kritikkverdige og alvorlige forhold i bispedømmet. Da gjør det ikke situasjonen bedre at hun sender ut slike beskjeder, sier Breirem.

Hele artiklen er <her>


Tema: Norge - Medlemsregistrering - oversigt: <her>