Film

Film: El Club

29. okt. 2015

Distributøren Angel Films skriver:

I et afsides hus i en lille kystby i Chile bor fire mænd. Hver af dem er sendt her til for at rense sig for de synder de har begået som katolske præster. Sammen lever de under strenge regler håndhævet af nonnen, søster Mónica.
 Den skrøbelige stabilitet, gruppen har opbygget, afbrydes abrupt, da en femte præst ankommer og med sig bringer en fortid, som de alle troede de havde lagt bag sig.

Oscarnominerede Pablo Larrain har med sin Berlinvinder El Club begået en stærkt kontroversiel film, der med skepsis går den katolske kirkes autoritet i bedene.

Mellem lovsang og væddeløbshunde skildres livet på klippen, og i filmens alvorlige mine gemmer sig også en underspillet humor, der lader Larrain beskrive og udstille tabuer som misbrug og pædofili.

Instruktør: Pablo!Larraín

Cast: Roberto Farías, Antonia Zegers, Alfredo Castro

Premierebiografer: Grand Teatret, Øst for Paradis, Cafe Biografen Odense, Nicolai Biograf & Cafe Biffen Aalborg, Cafe Slotsbio m.fl.

Omtale:

"Efter »No« om Pinochets diktatur fortsætter chilenske Pablo Larrain sit korstog mod Chiles etablerede systemer med »El Club« , der tager den katolske kirke under alt andet end kærlig behandling."
 - Berlingske

"’El Club’ er en fortælling om sandhedens bøjelighed, men samtidig også om skyld og straf"
- Information

"Man går ikke glad ud af biografen. Mørkets gerninger har tag i os alle, men denne væsentlige film rummer også et håb om lyset."
- Kristeligt Dagblad

 

DR P1 - Filmland - ca. 4 min fra start: "'El Club' udstiller eftertrykkeligt de katolske præsters forhistorie i Chile."

 

Berlinale 2015 - PRESS CONFERENCE:

Highlights from the Press Conference for "El Club" by Pablo Larraín at the 65th Berlin International Film Festival Juan de Dios Larraín (Producer) Roberto Farías (Actor) Pablo Larraín (Director) Alfredo Castro (Actor) Anatol Weber (Moderation)