Film

Film: Åbenbaringen

25. juli. 2018 (opdateret 9. jan 2019)

Kan nu ses via bl.a. disse VOD tjenester - (Web / app / Apple TV):

Blockbuster leje/køb: Åbenbaringen <her>

YouSee leje: Åbenbaringen <her>

iTunes leje/køb: Åbenbaringen <her>

Premiere: 26. juli. 2018 - over hele landet.

Grand Teatret, Empire Bio, Vester Vov Vov, Biffen Art Cinema, Øst for Paradis, Allerød Bio, Bibliografen, Baltoppen Bio, Helios bio, Frederikshavn Palads 1-2-3, Kosmorama, Café Slotsbio, Kulturbiografen Frysehuset a/s, Reprise Teatret, HumleBio, Ishøj Bio, Nicolai Biograf, Korsør Bio, Bio Næstved, Cafe biografen, Victoria Teatret Sorø, Apollon Struer, Toftlund Biograf, Valby Kino, Værløse Bio & Café m.fl.

Billetter - Kino.dk <her>  / eBillet  <her>

Spilletid: 140 Minutter 

Historien kort - beskrevet af film distributøren:

Jacques er en talentfuld journalist, der har ry for at være en objektiv efterforsker. En dag rekrutteres han derfor af Vatikanet til at undersøge en mystisk sag i en lille fransk landsby, hvor en ung pige påstår at have set Jomfru Maria. På grund af sit syn har den unge pige, Anna, fået sig et stort følge af troende fra landsbyen, og hun splittes nu mellem offentlighedens opmærksomhed og sin personlige tro. Jacques begynder langsomt at redde de mange indviklede tråde ud og opdager snart de hemmelige motiver bag sagen. En sag der ryster ham dybt.

Premiere: 26. juli. 2018 i Danmark.
Fra Xavier Giannoli, instruktøren bag den anmelderroste ’Marguerite’ (2015), kommer et intenst og stemningsfuldt mysterium om en ung piges guddommelige syn og den journalist, der skal afdække sagen. I rollen som den erfarne journalist ses den fremragende skuespiller Vincent Lindon, som bl.a. er kendt for ’Alt for hende’ (2008) og ’Markedets lov’ (2015). ’
L’apparition’ (Åbenbaringen) fik premiere i hjemlandet d. 14. februar 2018.

Anna spilles af Galatéa Bellugi, en skuespiller med danske aner.

Efter at have set filmen:

En rigtig god film - den er på ingen måde en blind anprisning af et sted som Medjugorje osv... eller noget ala Dan Brown ('Da Vinci Mysteriet' osv...) den er noget helt andet.
Meget velkomponeret, velspillet, yderst troværdig.
Se den!

FJM

Hvad skriver andre om filmen:

Politiken: Fem hjerter: 'Åbenbaringen' er et lille mirakel af en film om troen på mirakler

Udklip:
"Tro og vished er to kategorier, det ikke giver mening at blande sammen. Man kan ikke bevise troen. Nogle misforstår det og tror, at man ikke kan vide noget som helst med sikkerhed. Så florerer fake news og konspirationsteorier. Men troen handler ikke om kendsgerninger. Den handler om en frihed. Til at vælge at tro. En frihed til at tro, som bliver sat på spidsen, når der er tale om noget så kontroversielt som et mirakel. Også på film vækker kristendommen nu mere nysgerrighed og eftertanke end tidligere tiders kritiske film om den knugede sjæl og den autoritære kirkes undertrykkelse og misbrug."

"Åbenbaringen’ lever ikke mindst sit helt usædvanlige liv, fordi Xavier Giannoli hele vejen igennem formår at forholde sig bemærkelsesværdigt åbent til en fortælling og en fænomenologi, der lægger op til satire og bastante afsløringer, men fører både Jacques og tilskueren uventede steder hen.

Stilen er nøgtern, som den nødvendigvis må være det i en film, der forholder sig undersøgende og afventende til det mirakuløse. Men det betyder ikke, at filmen ikke har en stil. Den udspringer af filmens stof. Nærmest lidt mirakuløst."
- Kim Skotte, Filmredaktør samt musik- og boganmelde - Politiken.
Link <her>

Kristeligt Dagblad - Fire stjerner: Ny film handler om vores behov for at bevise alting

Udklip:
"Vi følger så hans undersøgelse, der gradvist afdækker sandheden. Jacques (formidabelt spillet af Vincent Lindon, en af fransk films helt store skuespillere) er ikke selv troende, men rystes alligevel i sin almindelige skepsis. Vi nærmer os en afsløring, eller gør vi? Filmen er spændende i sig selv og ganske overraskende. Åbenbaringer er ikke sådan at få hold på.

Filmen leger med vores ønske om at kunne bevise alting. ”Sandheden kan altid ses et andet sted,” lyder det i filmen. De store ting i menneskelivet lader sig ikke sådan komme på formel. Der er altid rum for forundring og valgmulighed."
- Lise Søgaard, Journalist på kulturredaktionen - Kristeligt Dagblad.
Link <her>

Børsen - fire stjerner: Mystificerende fransk drama

Udklip:
"
Vincent Lindon og stjernetalentet Galatéa Bellugi gør "Åbenbaringen" til en film, som alle fans af fransk film bør løse billet til

"Åbenbaringen" er en billedskøn film. De trange, tyste rum i klosteret sat i kontrast til det åbne, bjergrige franske landskab er rent guf for kameraøjet. 

Samtidig er de to hovedroller dybt fascinerende. Vincent Lindon med de store hundeøjne spiller den livstrætte reporter Jacques, som kæmper med sin objektivitet. Lindon er altid værd at se. 

Anna spilles af det unge stjernetalent Galatéa Bellugi, som allerede har en lang række film bag sig - som teenskuespiller. Nu ser vi, at hun elegant tager springet til voksne roller med samme intensitet som en ung Catherine Deneuve. 

Fans af fransk film bør absolut løse billet til "Åbenbaringen". Filmens slutning vil sandsynligvis dele publikum i to. Dem, der mener, at åbenbaringens gåde bliver pakket ind i nok en gåde - og dem, som mener, at filmen slutter lige præcis, som den skal. Denne anmelder hører til sidstnævnte."
- Morten Dürr - Børsen.
Link <her>

 

Journalisten Jacques der spilles af Vincent Lindon.

Baggrund

Hovedrollen Anna spilles af en skuespiller med danske aner. 
Galatéa Bellugi var i 'DR P1 Kultur' 25. juli og fortalte om sit forhold til Danmark og hvordan hun forberedte sig til sin rolle som Anna i Åbenbarigen. 
Fx boede hun på et kloster og levede tæt sammen med de katolske nonner.

Lyt:
In