Notitia Blog

Notitia Blog - Katolikker i Dialog

katpod.dk: Interview med Christine Antorini (S)

Foto: Les Kaner

Foto: Les Kaner

23. maj 2015

Kristeligt Dagblad.bragte d. 22. maj et portræt af undervisningsminister Christine Antorini (S) i anledning af, at Christine fylder 50 år d. 23 maj - bl.a. skriver de:

Christine Antorini er opdraget i den katolske tro af sin mor, der kommer fra den italienske del af Schweiz. I dag kalder Christine Antorini sig ”katolsk ateist”, fordi hun ikke længere praktiserer sin tro som i barndommen, hvor hun gik til gudstjeneste i den katolske kirke i Roskilde.

”Troen var en stor del af den daglige kultur, der var i min mors familie, og jeg er glad for, at jeg også har fået det religiøse aspekt med mig. Det har givet mig en stor respekt for det at praktisere religion,” siger Christine Antorini, der dog har det svært med tro, når det bliver dogmatisk.

Af samme grund er Christine Antorini sekularist og har blandt andet agiteret for at forbyde Fadervor i folkeskolen og fjerne konfirmationsundervisningen fra almindelig skoletid. På trods af at Antorini har markante holdninger, har hun lært med alderen, at det er godt at eje tvivlens nådegave. Hun fortæller, at det er værdifuldt at gøre sig umage med at forstå andres synspunkter, selvom man ikke altid kan. Når hun på lørdag fejrer den runde fødselsdag, bliver det med en kæmpe fest med venner og familie.

Hele artiklen er <her>

Det fik mig til at tænke på, at katpod i 2009 bragte et interview med Christine Antorini - det kan du høre her:

I anledning af en radiodebat om Fadervor i folkeskolen følger katpod.dk op på et fem år gammelt interview i Katolsk Orientering med folketingsmedlem Christine Antorini