Notitia Blog

Notitia Blog - Katolikker i Dialog

"Sankt Ansgars Kirkes pengekiste er helt tom! "

15. juli 2015

Daniel Nørgaard, sognepræst og Ulla Elmquist, menighedsrådsformand ved den Den katolske domkirke i Danmark, skriver på facebook:

En akut bøn om hjælp!

Sankt Ansgars Kirkes pengekiste er helt tom! Menighedsrådet har budgetteret med 1,1 mio. kr. i underskud i 2015, især fordi vi har måttet gennemføre en renovering af muren og vinduerne i præstegården bag ved kirken.

Dette projekt har kostet 858.808 kr. (kun 11.000 kr. dyrere end budgetteret), men vi har ikke kunnet få økonomisk støtte fra bispedømmet eller fra fonde i Tyskland, fordi menighederne overalt i Danmark er økonomisk trængte.

Vi havde opsparet en del penge til projektet, men havde også håbet på en væsentlig forøgelse i kirke­skatten i 2015. Desværre har vi kun fået 100.000 kr. mere ind i kirkeskat i første halvår af 2015 end i første halvår af 2014, og menigheden får kun lov til at beholde 60 % af indtægterne, da bispedømmet skal have sin del for lønninger af præster og andre fælles udgifter.

Vi mangler at betale de sidste 40.000 kr. af regninger for renoveringen, og samtidig har vi andre regninger for elektrikere og andre håndværkere, som løbende udfører nødvendige reparationer. Vi skylder altså over 50.000 kr. væk og har kun 1.700 kr. på kontoen!

Vi SKAL derfor have samlet penge til at dække vore udgifter!

Bispedømmet har givet os lov til at foretage en indsamling, der er afgifts­fritaget, så vi ikke skal betale 40 % til bispedømmets fællesudgifter. Indsamlingen giver samtidig indbetalerne et skattefradrag. Beløbet indbetales på bispedømmets konto med beskeden ”Ansgar mur”. Hvis bispekontoret har indbetalerens cpr.nr. vil gaven automatisk blive indberettet til SKAT, så man får fradraget. Dette sker f.eks. for dem, der i forvejen betaler kirkeskat.
Det maksimale beløb, man kan få skattefradrag på ved indbetaling af gaver til diverse foreninger og til Den katolske Kirke er på 14.800 kr.

Vi er meget taknemmelige for ethvert beløb! Gaverne kan overføres til reg.nr. 4183, kontonr. 000 500 1471. VIGTIGT: Mærk indbetalingerne ”Ansgar Mur”.

På forhånd tak

Daniel Nørgaard, sognepræst. Ulla Elmquist, menighedsrådsformand.

En akut bøn om hjælp!Sankt Ansgars Kirkes pengekiste er helt tom! Menighedsrådet har budgetteret med 1,1 mio. kr. i...

Posted by Sankt Ansgars Kirke, København on 14. juli 2015