Udsendelser i TV og Radio

Udsendelser i TV og Radio - Katolikker i Dialog

DR P1 Religionsrapport: Den Katolske Kirke snakker om sex

14. okt. 2014

DR skriver:

Religionsrapport: Den Katolske Kirke snakker om sex

I den katolske kirke er det syndigt at bruge prævention, at have sex før ægteskabet, at udleve sin homoseksualitet - og at modtage nadver, hvis man er fraskilt og har giftet sig igen. Sådanne synspunkter holder den katolske kirke fast i, selv om de traditionelle familiemønstre mange steder efterhånden er blevet opblødt. Men det er slet ikke alle katolikker, som er enige i kirkens synspunkter eller lever efter dem - fx mener et stort overtal, at prævention bør tillades.
Det har fået pave Frans til at indkalde til et 14-dages møde, en såkaldt synode, hvor emnet "familie" debatteres - og katolikker rundt om i verden venter spændt på, hvilken linje der fremover lægges fra højeste sted.

Medvirkende:
Jakob Egeris Thorsen, post.doc. på teologi på Aarhus Universitet;
Niels Messerschmidt, kommunikationschef i Den Katolske Kirke i Danmark;
Betina Bølling, katolik.

Tilrettelæggelse: Elisabeth Hartman Evald.
Vært: Lisbeth Brocelius Meléndez.

Programsiden er <her>

Eller hør udsendelsen her via denne podcast afspiller: 

Alt video og audio indhold er © Copyright DR