Udsendelser i TV og Radio

Udsendelser i TV og Radio - Katolikker i Dialog

Mit hemmelige liv med...

Eva Maria Jørgensen afbrød al forbindelse til sin familie for at give sit liv til Gud i bevægelsen Evangelist. 
(Fotograf: Karsten Hagelund/Nordisk Film)

2. nov. 2014

DR presse skriver:

I ny serie på seks afsnit undersøger DR K, hvordan det er at være medlem af et lukket religiøst fællesskab, og hvilke personlige omkostninger det har at forlade det.

I 'Mit hemmelige liv med..' åbner seks personer døren til deres hemmelige liv i henholdsvis Evangelist, Scientology, Jehovas Vidner, Moon-bevægelsen, Mormonkirken og Faderhuset. 

Programserien undersøger, hvorfor nogle mennesker er tiltrukket af et liv med en rolle i Guds plan for verden, og hvorfor de har et ønske om at skabe paradis på jord - uanset omkostningerne.

Nogle af de medvirkende er født ind i bevægelsen, mens andre selv har opsøgt den i jagten på mening, fællesskab og en retning i livet. Fælles for dem alle er, at de har forladt bevægelsen og står tilbage med forskellige former for tab af venner og familie, tro, økonomiske problemer, men også en nyvunden frihed til selv at sammensætte et verdensbillede, som ikke på forhånd er sat på formel og derved finde deres egen vej i livet.

Der er omkostninger ved at forlade de religiøse bevægelser. Som en medvirkende, der tidligere har været med i Evangelist, siger i et af programmerne:

"Det er svært at bevare meningen i de små ting, for jeg har prøvet at leve for en sag."

Hun beskriver også, hvilke mekanismer der gjorde de religiøse fællesskaber så tiltrækkende for hende:

"Noget af det, der gør fællesskabet så vildt er, at alle er enige om det fælles mål, som er at give det, som Gud har til mennesker. Man er ligeglad med, hvad for en rolle man skal have i det. Men man er villig til at give alt, hvad man har."

Kontroversielle livsvalg
Ifølge DR K's kanalredaktør, Flemming Hedegaard, er seriens egentlige formål at belyse kontroversielle livsvalg: 

"Med denne serie får seerne adgang til personlige historier fra religiøse universer, der sjældent kan opleves på DR K. En væsentlig årsag er, at universerne er at betragte som lukkede fællesskaber. De er interessante, fordi det er fællesskaber, som mange har en stribe fordomme om. Både når det gælder trosretningerne og om dem, der indgår i dem,"
fortæller Flemming Hedegaard.

Programbeskrivelser:

Den 4. november - Evangelist:

Eva Maria Jørgensen afbrød al forbindelse til sin familie for at give sit liv til Gud i bevægelsen Evangelist. I dette program åbner hun døren til sit hemmelige liv i Evangelist og fortæller om en tid med karismatiske ledere og færdige svar fra Gud. Og vanskelighederne ved at få livet til at give mening bagefter.

Kan ses her, på nettet  - indtil 9. jan. 2015 - DR TV <link>


Den 11. november - Scientology:

Helene er opvokset i Scientology og var som 15-årig klar til at give sit liv til organisationen i en milliard år. I dette program åbner hun døren til sit hemmelige liv i Scientology og fortæller om en opvækst med Thetaner og L. Ron. Hubbard. Og hvordan det er at miste hele sin verden.

Kan ses her, på nettet  - indtil 9. jan. 2015 - DR TV <link>


Den 18. november - Jehovas Vidner:

Jean Dyrvig er opvokset med troen på en snarlig dommedag i Jehovas Vidner og blev presset til et arrangeret ægteskab. I dette program åbner han døren til sit hemmelige liv i Jehovas Vidner og fortæller om at bryde med hele sin verden for kærlighedens skyld. Og om at betale med kontakten til sine børn.

Kan ses her, på nettet  - indtil 9. jan. 2015 - DR TV  <link>


Den 25. november - Moon-bevægelsen:

Som medlem af Moon-bevægelsen gav Martin Herbst og hans kone deres førstefødte søn væk til et barnløst par i bevægelsen. I dette program åbner han døren til sit hemmelige liv i Moon-bevægelsen og fortæller om massebryllupper og troen på oprettelsen af et paradis på jord. Og om hvordan man lander på fødderne, når verden smuldrer under én.

Kan ses her, på nettet  - indtil 9. jan. 2015 - DR TV  <link>


Den 2. december - Mormonkirken:

Som teenager meldte Nicklas Hansen sig ind i Mormonkirken, fordi han håbede, Gud kunne helbrede hans homoseksualitet. I dette program åbner han døren til sit hemmelige liv i Mormonkirken og fortæller om sin kamp for at passe ind i et familiedomineret fællesskab. Og omkostningerne ved at springe ud af bevægelsen og skabet.


Den 9. december - Faderhuset:

Som medlem af Faderhuset var Jerry Jensen klar til at dø som Guds soldat på jorden i kampen mod de gudløse. I dette program åbner han døren til sit hemmelige liv i Faderhuset og fortæller om profetiske evner og tvangsægteskaber. Og om at tilgive fortidens spøgelser.


update pr. 5. nov. 2014

Bevægelsen, Evangelist, er ikke ukendt i det katolske miljø.

Den tidl. katolske præst i Tåstrup, Martin Bergsøe, den katolske kirke i Nykøbing Falste, og Camilla Holstein-Ledreborg omtales derfor også i denne artikel:

http://udfordringen.dk/2010/09/mindartikelcamilla-holsteinvalgte-et-svaert-liv/