Udsendelser i TV og Radio

Udsendelser i TV og Radio - Katolikker i Dialog

NRK: Kardinal - Den katolske kirke vil ændre sig, men det tager tid

12. nov. 2014 

Joakim Reigstad, NRK, interviewer Kardinal Oscar Rodriguez Maradiaga:

– Fattigdom er ikke noe som kun finnes i u-land. Bare i Europa er det mer enn 8 millioner fattige. Det viser at fattigdom har forskjellige årsaker.

Kardinal Oscar Rodriguez Maradiaga fra Honduras har tatt plass på det lille møterommet ved KS Agenda Konferansesenter i Oslo sentrum. Han er her i kraft av sin rolle som president i Caritas Internationalis, en katolsk hjelpeorganisasjon med medarbeidere over hele verden.

Det er 50 år siden organisasjonen etablerte seg i Norge, og kardinalen skal bruke begynnelsen av intervjuet til å snakke om betydningen landet han nå besøker for første gang har hatt i bekjempelsen av global fattigdom.

Hele interviewet er <her>