Udsendelser i TV og Radio

Udsendelser i TV og Radio - Katolikker i Dialog

DR P1 - Mennesker og Tro: Ansgars knogler

24. sept. 2015

DR skriver:

I et relikvieskrin i den katolske Sankt Ansgars kirke i København opbevares resterne af Sankt Ansgars knogler. Og når der er festdag for nordens apostel, kommer skrinet frem for at man kan ære de gamle knogler. Under et besøg i Sankt Ansgars kirke taler Anders Laugesen med kirkens sakristan Ulla Elmquist og sognepræsten Daniel Nørgaard om den katolske tro på, at nogle mennesker står i et særligt forhold til Gud. En katolske præst hører i kraft af sin ordinationen til kategorien af personer med en særlig relation til Gud. Hvilke overvejelser giver det, og er der noget at gøre for, at den selvforståelse ikke skaber et meget højt selvværd? Efter reformationen i 1536 blev det forbudt at være katolik, og det var først med grundlovens sikring af religionsfrihed i 1849, at det igen blev tilladt almindelige danskere at tilhøre den katolske kirke. Lever reformationens fordomme stadig, og oplever man som katolik i Danmark at være en del af en religiøs minoritet?

Program vært: Anders Laugesen

Programside <her>

Podcast feed <her>