Udsendelser i TV og Radio

Udsendelser i TV og Radio - Katolikker i Dialog

Radio24syv: Katolsk præst politianmeldt af gymnasium for at belure badende piger

5. juni 2017 - opdateret 6. juni

Radio24syv skriver:

Radio24syv Morgen: "En katolsk præst, der lurer på små piger"

"En præst, der har en central rolle i den katolske kirke i Danmark, er politianmeldt af en skole for at have beluret en række 9. klasses-piger, mens de var i bad under en lejrskole-tur. Episoden fandt sted i begyndelsen af april, og efterfølgende har skolen, Niels Steensens Gymnasium i København, suspenderet den pågældende præst og lærer, og han er nu fratrådt sin stiling. Thomas Foght, journalist på Radio24syv, redegør for sagen."

Hør indslaget som et udklip fra udsendelsen:

Link til udsendelsen <her>

Link til artikel på Radio24syv <her>


TV2 Lorry skriver bl..a.:

En præst med en central position i det katolske samfund er politianmeldt og suspenderet fra sit job på Niels Steensens Gymnasium på Østerbro for at have beluret en række piger, mens de var i bad under en lejrskole-tur.

Det fortæller Radio24syv 2. pinsedag, der har fået bekræftet politianmeldelsen af gymnasiet, hvor manden var ansat som præst og lærer. 

Gymnasiets bestyrelsesformand Jakob Egeris Thorsen bekræfter politianmeldelsen over for TV 2 Lorry. 

Den katolske præst har i de senere år været tilknyttet Niels Steensens Gymnasium, som også driver en katolsk grundskole, og manden har ligeledes fortsat en central rolle i det katolske samfund, idet han som medlem af flere udvalg rådgiver overhovedet for den katolske kirke i Danmark, biskop Czeslaw Kozon.

Belurede piger i badet

Tilbage i april var manden som led i sin ansættelse hos Niels Steensens Gymnasium med på en lejrskole-tur for en af skolens 9. klasser, hvor han ifølge skolens ledelse skal have beluret nogle af pigerne, mens de var i bad. 

Rektor på Niels Steensens Gymnasium, Lise Baadsgaard Jepsen, blev orienteret om episoden samme dag, og efter en samtale med manden blev han suspenderet, oplyser hun i en mail til forældrene, som TV 2 Lorry har set. Han er efterfølgende fratrådt sin stilling.

- Vi ser på hændelsen med den største alvor. Med fuld opbakning fra skolens bestyrelse anmeldte jeg samme dag den pågældende medarbejder til politiet for mistanke om blufærdighedskrænkelse ved beluring, skriver hun.

....

Præsten, som hverken er sigtet eller tiltalt, men foreløbig kun politianmeldt, har ikke ønsket at udtale sig til Radio24syv, og heller ikke den katolske kirke i Danmark har ønsket at kommentere sagen.

TV 2 Lorry har ikke kunnet træffe Lise Baadsgaard Jepsen for en opfølgende kommentar.

Hele artiklen er <her> 6. juni 2017

katolsk.dk skriver på deres website:

Biskop Czeslaw Kozon om personalesag

I forlængelse af de sidste dages presseomtale af en personalesag på Niels Steensens Gymnasium udtaler biskop Czeslaw Kozon:

”Vi ser med alvor på sagen og støtter fuldt ud skolens håndtering af den. Den pågældende præst blev således umiddelbart suspenderet fra sin stilling på skolen og anmeldt til politiet.  Jeg kan tilføje, at den pågældende præst heller ikke længere udøver nogen funktioner i bispedømmet. Han har stillet sig fuldstændig til disposition for politiets undersøgelse af sagen. ”

Link <her>