Video - På nettet...

Video - På nettet.... Katolikker i Dialog

Fra konflikt til fællesskab – set med katolske og folkekirkelige øjne

30. aug. 2017

Fra konflikt til fællesskab (Del 1: De første 1500 fælles år)
Nanna og Francesco er begge kristne. Men for 500 år siden blev deres kirker skilt. Nanna er nemlig protestant og medlem af folkekirken, og Francesco er katolik. Ingen af dem ved, hvad der egentlig skete dengang med reformationen, da deres kirker blev skilt.

Fra konflikt til fællesskab (Del 2: Reformationen)
Nanna og Francesco har været i Rom, hvor de har hørt om deres kirkers fælles historie, og om munken Martin Luther, der i starten af 1500-tallet satte sig for at gøre noget ved kirkens magtmisbrug. Nu har de besluttet at tage i Martin Luthers fodspor til Wittenberg for at finde ud af, hvad han egentlig gjorde.

Fra konflikt til fællesskab (Del 3: Hvor forskellige er vi egentlig)
Nanna og Francesco er kommet hjem til Danmark, og gør status over, hvad de har lært om sig selv og hinanden undervejs.

- - -

"Foreningen af Katolske Skoler i Danmark (FAKS) har sammen med Danmarks Kirkelige Mediecenter produceret undervisningsmaterialet ’Fra konflikt til fællesskab’ i anledning af 500-året for reformationen – materialet består af en bog og tre 30-minutters video af samme navn henvendt til grundskolens ældste elever.

Tænk hvis man kunne rejse tilbage i tiden og med egne øjne opleve kristendommens tilblivelse, kirkens storhedstid og reformationens omvæltning af den europæiske magtstruktur. Det kan man naturligvis ikke, og dog. Det er faktisk det, som Franscesco, der er ung katolik, og Nanna, der er ung folkekirkekristen, sætter sig for, da de mødes og finder ud af, at de ikke ved så meget om deres egen tro, og de forskelle og ligheder, der er mellem katolikker og protestanter.

I filmene følger vi de to unge, når de begiver sig ud på en opdagelsesrejse, der skal lede dem frem til en større forståelse af, hvor deres tro stammer fra, og hvilken betydning det har i nutiden. Det er en rejse, som bringer os både til hjertet af Rom og til Wittenberg, men også en rejse, der bringer os tættere på, hvad troen betyder for unge i dag.

Filmen er møntet på undervisningen i udskolingen, og giver en grundig gennemgang af vigtige fagbegreber inden for kristendommen, præsenteret af både en katolsk præst og en folkekirkepræst.

Undervisningsmaterialet udkommer den 1. september 2017."
Kilde: katolsk.dk