Artikler i aviser / på nettet

Artikler i aviser / på nettet - - Katolikker i Dialog

»Hallo, det er paven, undskyld i Kristi navn«

21. nov. 2014

Martin Tønner, Berlingske, skriver bl.a.:

Et offer for spanske præsters sexovergreb fik en personlig undskyldning af paven, der også har taget den ansvarlige ærkebiskop i skole i sagen.

BARCELONA: Daniel havde gemt på hemmeligheden i årevis. Men til sidst kunne han ikke holde det ud længere, og han frygtede samtidig, at de seksuelle overgreb fra katolske præster, han selv havde været udsat for som teenager, stadig fandt sted med nye ofre.

Derfor skrev den unge sydspanier i slutningen af juli sin historie ned i et fem sider langt brev og kom det i en konvolut, hvorpå han skrev »Palazzo Apostolico Vaticano, att. La Sua Santitá Francesco«.

--

Samtidig fortsatte Religión Digital i går afsløringerne af, hvad der begynder at ligne en større pædofiliskandale. Ifølge webmediet er de foreløbig ti gejstlige og to lægmænd, som er omfattet af efterforskningen, kendt under navnet »El clan de los Romanones«. Medlemmerne af gruppen er velstående og indflydelsesrige, og de råder over adskillige ejendomme i Granada og ved middelhavskysten.

Hele artiklen er <her>


Indhold på Katolikker i Dialog om: Misbrug