Artikler i aviser / på nettet

Artikler i aviser / på nettet - - Katolikker i Dialog

4. Maj - Bente West: »Jeg var selvfølgelig hundebange«

4. maj 2014

I anledning af 4. maj - har Berlingske et tema om 31 stemmer fra Anden Verdenskrig der gjorde en forskel.

Nulevende. Et meget fint tema.

En af de 31, er 93 årige Bente West, som nogen måske husker fra et langt liv som lærer på den katolske skole i Hellerup, Rygaards Skole eller Rygaards Franske Skole som den hed, da Bente startede der.

Bente der er katolik og for øvrigt er søster til Elsebet, Jørgen og Flemming Kieler, fortæller bl.a.:

Hvordan begyndte dit illegale arbejde?

»Min far og mor havde lejet en lejlighed i Rådhusstræde i København på hjørnet ud mod Nytorv til os søskende Jørgen, Flemming, Elsebet og mig. Hjemme i Horsens boede min far og mor og lillesøster Lida. Vi kom fra en meget dansksindet familie og der var ingen tvivl om, at vi alle ville kæmpe mod nazisterne. Jørgen var den ældste og den fødte leder, men beslutningen om at bekæmpe nazisterne var fælles. Fordi vor lejlighed lå så centralt og fordi vi fire søskende samarbejdede så godt, blev vi snart enige om at bruge lejligheden til jøder og frihedskæmpere.«

Hele artiklen – incl. et videointerview er <her>