Artikler i aviser / på nettet

Artikler i aviser / på nettet - - Katolikker i Dialog

KD: Paven: Kvinden kommer fra mandens ribben

1. juli 2014 - 

Marija Krogh Iversen, Kristeligt Dagblad, skriver bl.a.:

Pave Frans synes mere radikal i opfattelsen af forbrug og homoseksualitet end i synet på kvinder i kirken. Det er en misforståelse, at paven overhovedet er liberal, mener forsker

-

At der skulle være en konflikt mellem pavens konservative teologi i spørgsmålet om kvinder i kirken og hans tolerance og åbenhed for reformer skyldes ifølge ph.d. ved Institut for Kultur og Samfund på Aarhus Universitet Jakob Egeris Thorsen en misforståelse i offentlighedens syn på det katolske overhoved. Paven er nemlig ikke så liberal, som de fleste tror. 

”At tro, at paven er liberal, er en fejllæsning af hans udmeldinger. Han er traditionel, men han har en anden dagsorden. Han er mere missionerende og dialogorienteret. Han viser mere forståelse over for homoseksuelle, men han har et traditionelt katolsk kvindesyn,” siger Jakob Egeris Thorsen. 

Hele artiklen er <her>