Artikler i aviser / på nettet

Artikler i aviser / på nettet - - Katolikker i Dialog

aftenposten: Biskop sigtet for bedrageri til 50 million. Ingen efterforsker sagen.

1. dec. 2015

aftenposten.no skriver bl.a.:

I februar ble Oslo katolske bispedømme og biskop Bernt Eidsvig siktet for grovt bedrageri av 50 millioner offentlige kroner. Nå er prosessen utsatt fordi den éne som har jobbet med politietterforskningen er flyttet over til en annen sak.

I formiddagstimene torsdag 26. februar i år slo nær 15 politibetjenter fra oslopolitiet til mot tre adresser: Kontorlokalene til Oslo katolske bispedømme, biskop Bernt Eidsvigs bolig vegg-i-vegg, og privatadressen til økonomisjefen i bispedømmet, Pham Cong Thuan.

Ved lunsjtider var foretaket, Eidsvig og Thuan alle siktet for grovt bedrageri av minst 50 millioner kroner.

--

Siktelsen mot den katolske kirkes øverste representant i Norge, var en nyhet som gikk verden rundt. Finans- og miljøkrimseksjonen i Oslopolitiet varslet at de ville fatte beslutning om en eventuell tiltale i den omfattende bedragerisaken før jul .

Men de siste ukene har ingen etterforskere jobbet med saken. Og etterforskningsslutt og eventuell tiltale er utsatt på ubestemt tid.

Aftenposten kjenner til at én av sakene som krever mye etterforskningsressurser, er den delvise gjenopptakingen av «Scandinavian Star»-saken. Det er heller ikke første gang etterforskningen settes på pause. I april og mai gikk det flere uker uten at en etterforsker var dedikert til saken.

Hele artiklen er <her>


Tema: Norge - Medlemsregistrering - oversigt: <her>