Artikler i aviser / på nettet

Artikler i aviser / på nettet - - Katolikker i Dialog

Kristeligt Dagblad: Skandale skader syn på Norges katolikker

6. marts 2015

Ulrik Strøjer Kappel, Kristeligt Dagblad, skriver bl.a.:

Sigtelserne for svindel mod Oslos katolske biskop kan ikke bare ændre nordmænds syn på katolikker, men også skabe problemer for andre trossamfund, lyder analyse fra redaktør

Den seneste tids afsløring af medlemsfusk har kastet Den katolske kirke i Norge ud i den største krise i nyere tid, og mens resultatet af efterspillet endnu er uvist, er det sikkert, at den øvrige norske befolknings opfattelse af katolikker er ramt. Det vurderer Trygve W. Jordheim, der er tro&kirke-redaktør på den kirkelige norske avis Vårt Land.

”Katolicismen har i mange år været set på som kuriøst og eksotisk i den norske offentlighed, hvortil flere store kulturpersoner som Jon Fosse (kendt forfatter, red.) er konverteret. Men når man ser sådan en brist, skader det omdømmet,” siger Trygve W. Jordheim.

I sidste uge blev biskop over Oslos katolske bispedømme, Bernt Eidsvig, afhørt i mange timer og sigtet for bedrageri for omkring 43 millioner danske kroner, fordi kirken i perioden 2010-2014 havde den praksis at finde katolsk-klingende navne i telefonbøger, registrere dem som medlemmer og dermed modtage statsstøtte.

Senest er det kommet frem, at biskoppen blev gjort opmærksom på metoden i 2012, men at praksissen alligevel fortsatte. Derudover har det norske Datatilsynet kritiseret Oslos katolske bispedømme for ikke at have behandlet personoplysninger om de 150.000 medlemmer tilstrækkeligt sikkert.

Hele ariklen er <her>


Tema: Norge - Medlemsregistrering - oversigt: <her>