Film

Film: Ben-Hur

1. sept. 2016

Historie:

Den episke historie om Judah Ben-Hur (Jack Huston), en prins, som bliver uretmæssigt beskyldt for forræderi. Anklageren er hans egen stedbroder Messala (Toby Kebbell), som er officer i den romerske hær. Judah bliver skilt fra sin familie og kvinden han elsker, og han må leve som slave. Sideløbende med Ben-Hurs skæbnefortælling følges en ung tømrer fra Nazareth, som begynder at gøre indtryk på flere og flere mennesker, og på forunderlig vis væves Jesus’ og Judahs liv sammen. Efter mange år på havet vender Judah tilbage for at få hævn, men i stedet finder han frelse. 
Storfilmen er baseret på Lew Wallaces udødelige roman “Ben-Hur: A Tale of the Christ”. 

Medvirkende: Jack Huston, Toby Kebbell, Rodrigo Santoro, Nazanin Boniadi, Ayelet Zurer, Pilou Asbæk, Morgan Freeman

Instruktør: Timur Bekmambetov

Premierebiografer: 

København
CinemaxX, Falkoner, Nordisk Film Biografer, Fields, Nordisk Film Biografer, Palads, Nordisk Film Biografer, Park Bio
Øvrige Sjælland: Albertslund, Ballerup, Drive-In (Lynge), Fakse, Frederikssund, Nordisk Film biografer, Haslev, Helsingør, Herlev, Hillerød, Nordisk Film Biografer Holbæk, Kalundborg, Lyngby, Nordisk Film Biografer, Nykøbing F., Nordisk Film Biografer Næstved, Nordisk Film Biografer Næstved, Bio, Roskilde, Rødby, Lalandia, Rødovre, Atlas, Slagelse, Tåstrup, Nordisk Film Biografer Vig Bio, Værløse Bio
Fyn og øerne: Odense, Nordisk Film Biografer Odense, CinemaxX, Rønne, Svendborg, 
Jylland: Esbjerg, Nordisk Film Biografer, Fredericia, Frederikshavn, Grenå, Haderslev, Herning, Nordisk Film Biografer Hjørring, Holstebro. Hornslet, Horsens, Klovborg, Kolding, Nordisk Film Biografer Malling, Randers, Nordisk Film Biografer
Silkeborg Skive Struer Sønderborg Thisted Tønder Varde Vejle Viborg Åbenrå Ålborg, Nordisk Film Biografer Ålborg, Nordisk Film Biografer (City Syd) Århus, Nordisk Film Biografer
Århus, CinemaxX
Øvrige: Torshavn

Omtaler:

"Den nye udgave af historien om Ben-Hur overrasker glædeligt ved sin tydelige kristne forkyndelse"
"Ærligt talt, så foretrækker jeg denne udgave og Jack Huston som Judah fremfor Charlton Heston. Filmen har et stærkt budskab til en verden, der også skriger på tilgivelse. En lille sjov detalje er, at Pontius Pilatus spilles af danske Pilou Asbæk, og det gør han godt med en isnende brutalitet i stemme og ansigt."

- Søren Hermansen.kristeligt-dagblad.dk