Udsendelser i TV og Radio

Udsendelser i TV og Radio - Katolikker i Dialog

DR P1 Orientering: Irlands katolske kvababbelser

11. juli 2014

DR P1 Orientering skriver:

Sommertema: Irlands katolske kvababbelser

Irland er det bedste land i verden! Nok kæmper Irland med såvel økonomiske - som politiske kvababbelser. Men det er Irlands bidrag til menneskehedens velbefindende, som sender den grønne ø helt til tops i verdens første Good Country Index baseret på indikatorer fra FN og Verdensbanken.

Men den fine udnævnelse falder sammen med, at regeringen i Dublin netop har indledt en stor efterforskning og høring, som skal blotlægge, hvordan den irske stat og kirkerne i fællesskab mishandlede sine egne spædbørn og i mange tilfælde lod dem dø, fordi deres mor ikke var gift eller fordi de små var uønskede.

I forvejen bærer Irland skrækkelige vidnesbyrd fra fortiden på sine plagede skuldre. Det føles, som om nye ubehageligheder kryber frem fra Irlands nære fortid, hver eneste gang man tror, at der ikke kan ligge mere begravet derude.

Medvirkende: Brian Patrick McGuire, professor emeritus og Dr. Phil. Jørgen Siegumfeldt, journalist.
Af: Niels Lindvig.


Programsiden er <her>

Eller hør udsendelsen her via denne podcast afspiller - 60 min fra start:

Alt video og audio indhold er © Copyright DR