Artikler i aviser / på nettet

Artikler i aviser / på nettet - - Katolikker i Dialog

Niels Engelbrecht: I løbet af det næste år vil landet blive inddelt i et antal større enheder

10. juni 2014

I Kristeligt Dagblad skriver Lis Agerbæk Jørgensen i en portræt artikel bl.a.

Stillingen som sognepræst ved den katolske domkirke i Bredgade i København bliver skiftet ud med bispekontoret på Gl. Kongevej, når Niels Engelbrecht den 1. september begynder som ny generalvikar i den katolske kirke i Danmark.

-

Han forlader et job med menighedsrejser, børnegudstjenester, masser af kontakt med sognebørn i forbindelse med dåb, vielser, messer og begravelser for at sætte sig bag et skrivebord. ”Det har jeg aldrig prøvet før, og det frygter jeg lidt,” siger Engelbrecht, der i dag sidder i forskellige råd og kommissioner i kirken.

En stor opgave bliver det for ham at indføre en kommende ny struktur i den katolske kirke. I løbet af det næste år vil landet blive inddelt i et antal større enheder, og det skal afklares, hvordan personale og penge skal fordeles blandt landets omkring 40.000 registrerede og cirka 20.000 ikke-registrerede katolikker.

-

Læren blev for Niels Engelbrecht, at det er vigtigt at fremme en åben kultur i kirken, så der ikke opstår en usynlig magt, hvor nogle kan udnytte eller skade andre.

 

Hele artiklen er <her>